recensiesleegDe media over
Piratenzoon:
alle recensiesleeg!

Hieronder staan alle recensies
en andere artikelen die over
Piratenzoon zijn geschreven.

Khmisa  Recensies van het boek

Khmisa  Interviews en andere artikelen

Khmisa  Televisie- en radio-uitzendingen


Placeholder
 
Gele lijn

galei  Recensies

Gele lijn
 

schrijvertransparantPjotr van Lenteren schrijft jeugdboekenrecensies voor de Volkskrant en op zijn eigen website De Gelukkige Lezer :

Sinds Thea Beckman is er geen auteur van historische jeugdboeken geweest die zo'n frisse nieuwe kijk op de geschiedenis zo verslavend onder de aandacht wist te brengen. Jonge lezers houden van Rob Ruggenberg en terecht.

pijltje Lees hier zijn hele stukje (jpg-bestand).


Rode lijn

schrijvertransparantRecensent Bas Maliepaard van dagblad Trouw rekent zichzelf tot de "liefhebbers" van Robs boeken: "rauwe verhalen over bijna vergeten episodes uit onze geschiedenis".

De verrassing van een nieuw Ruggenberg zit hem vooral in de onderwerpskeuze. Piratenzoon vertelt opnieuw een intrigerende, niet eerder in de jeugdliteratuur beschreven gebeurtenis. (...) Ruggenberg zorgt ook voor filmisch spektakel, waarin kanonskogels en ledematen je om de oren vliegen. Het historisch decor wekt hij met verve tot leven.

pijltje Lees hier de hele recensie (jpg-bestand).


 
Gele lijn

galei  Interviews en andere artikelen

Gele lijn
 

schrijvertransparantPiratenzoon is een echte 'Ruggenberg', constateert Jan van Damme in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en in BN/De Stem. Hij interviewde de schrijver over zijn boek:

Ruggenberg: ,,Een boek als dit kost me 2,5 jaar. Niemand had ooit geschreven over de galeienoorlog op de Westerschelde en de Noordzee. Het verhaal gezien door de ogen van een galeislaaf, dat leek me interessant. Ik moest een hoofdpersoon hebben die jong genoeg was om mijn doelgroep aan te spreken, en oud genoeg om als kindslaaf op een galei mee te gaan. Daarom is Zain waterjongen, hij moet de 250 roeiers van water voorzien.''.

pijltje Lees hier het hele artikel (pdf-bestand).


Rode lijn

schrijvertransparant"Nagenoeg ademloos hangen ze aan zijn lippen", schrijft Marcel Modde in de PZC over Robs optreden in het stadsmuseum van Zierikzee:

,,Al eens een wolf geaaid?" Ruggenberg gooit de wolvenmuts in de eerste rij leerlingen van het Pontes Pieter Zeeman college en basisschool De Meerpaal. "Hier, voel maar!"

pijltje Lees hier het hele artikel (pdf-bestand).


 
Gele lijn

galei  Televisie- en radio-uitzendingen en podcasts

Gele lijn
 

televisietransparantDe jonge boekhandelaar Marijn Staps van boekhandel Quist in Bergen op Zoom sprak in het tv-programma Cocktail van ZuidWest TV over Piratenzoon. Hij is erg positief:

TRANSPARANT
Staps: "Ruggenberg kan fantastisch schrijven. Hij wordt al jaren de hedendaagse, mannelijke Thea Beckman genoemd. Hij is een auteur die goede, degelijke boeken schrijft, én spannend".

Klik hierboven op het driehoekje om het hele stukje te bekijken.


Gele lijn

Placeholder